Schaeffler представляє нові циліндричні роликові підшипники

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 16 квітня 2024

Концерн Schaeffler представляє серію підшипників кочення NJ23-ILR для промислових коробок передач і будівельної техніки. Ці підшипники для важких умов експлуатації мають компактну конструкцію, оснащені високоефективним сепаратором MPAX і мають дуже високу динамічну навантажувальну здатність. Номінальне навантаження було збільшено в середньому на 24 відсотки, що подвоїло термін експлуатації порівняно з базовим типом NJ23. Нові підшипники NJ23-ILR займають перше місце серед доступних на ринку циліндричних роликових підшипників для важких умов експлуатації. Вони працюють краще, ніж стандартні підшипники того самого базового типу, навіть за умов значного тертя через недостатнє змащення. Заміна підшипників NJ23-ILR в кінці життєвого циклу здійснюється відповідно до DIN 5412-1. За допомогою циліндричних роликових підшипників Schaeffler NJ23-ILR можна подолати майже всі поточні виклики розвитку технологій підшипників кочення у сегменті важких навантажень. 

В інтересах сталого розвитку та скорочення викидів CO2 підшипники також повинні бути довговічними та поєднувати економічну ефективність із захистом навколишнього середовища та клімату. Потрібні компактні та дуже міцні підшипники кочення.
«Наша нова серія циліндричних роликових підшипників була спеціально адаптована для відповідності цим підвищеним вимогам до продуктивності завдяки оптимізації матеріалів, конструкції, якості поверхні та термічної обробки, — сказав Себастьян Пфейффер, менеджер із виробництва циліндричних роликових підшипників у Schaeffler. — Високопродуктивний сепаратор MPAX із перевіреними характеристиками міцності також забезпечує вантажопідйомність, що перевищує середню, і є надзвичайно витривалим, наприклад, у системах із високим рівнем вібрації. Кільця та ролики також можуть поставлятися з покриттям Durotect-B для забезпечення підвищеного захисту від зносу».

Циліндричні роликові підшипники нової серії NJ23-ILR доступні для замовлення з першого кварталу 2024 року.

Концерн Schaeffler Group займає провідне місце в автомобілебудуванні, промисловості і авіакосмонавтиці завдяки своїм відомим маркам INA, FAG і LuK. Концерн пропонує понад 40 тисяч найменувань продукції масового виробництва під торговими марками INA і FAG, які використовуються більш ніж в 60 секторах промисловості.
Наріжним каменем групи стала компанія INA, яку заснували брати Вільгельм і Георг Шеффлер в 1946 році в німецькому місті Херцогенаурах. Успіх до компанії прийшов в 1949 році після того як Георг Шеффлер розробив сепаратор голчастого роликопідшипника.
У 2015 році продажі групи склали понад 13 мільярдів євро. Група дає роботу 84 тисячам співробітників в 200 компаніях в 50 країнах світу.
Підготовлено за матеріалами Schaeffler